dissabte, 23 de juliol del 2011

Una història d'estrelles estrellades


El món de la música està de dol. Avui, ha dit adéu prematurament, la gran cantant Amy Winehouse després d’una vida de molts excessos. Ja ho deia ella en aquell que va ser el seu primer èxit, “Rehab”, que no aconseguirien rehabilitar-la. Durant els últims temps, no era estrany veure-la beguda o drogada en les seves aparicions públiques. 

Ara bé, no és ella la única estrella estrellada. Molts cantants, grans veus, grans professionals convertits en mites de la música, han mort prematurament després de forts excessos d’alcohol i drogues. I curiosament, molts d’ells han mort a la mateixa edat que Winehouse, als 27 anys, a la flor de la vida. És el cas per exemple de Jim Morrisson, mort als 27 anys per sobredosi o de Jimi Hendrix, mort a la mateixa edat en estranyes circumstàncies.

Aquestes dades, que podrien acumular molts més noms, són igual de curioses com espantoses. Sobta descobrir que persones que ho tenen tot, que tenen un do i gràcies a ell poden tenir tot allò que volen, es deixin endur per una vida de vicis i plaers que arruïna les seves carreres i acaba amb les seves vides. En molts casos es diu que això és degut a la forta pressió a la que estan sotmesos, de manera que aquestes substàncies es converteixen en una mena de via d’escapament.

Esperem que les futures generacions de la música, aprenguin d’aquests “exemples a seguir” i no marxin prematurament com els seus antecessors. En el cas de Winehouse, esperem poder conèixer aviat les seves cançons pòstumes en les que havia estat treballant durant els darrers anys. 

2 comentaris:

  1. Últimament ja estava molt malament, perquè va haver de suspendre varis concerts i feia el tema molt mala pinta.
    Però si es veritat, i una extraña coincidència que altres artistes hagin mort en circumstàncies similars i a la mateixa edat com els que tu has citat i com Kurt Kobain, líder de Nirvana i Janis Joplin.

    Descansi en pau.

    ResponElimina
  2. Com bé dius Lluisa, va cancelar moltes actuacions i les que va fer...bé, sense comentaris. I és curiós i molt que tantes estrelles de la música hagin mort a la mateixa edat. N'estic segura que a més de les que tu has afegit, si navueguèssim una mica per la xarxa, en trobariem moltes més!

    ResponElimina