diumenge, 31 de juliol del 2011

"Dance is to express, not to impress"


Què vol dir ballar bé? Tenir una bona tècnica, amb un cos perfecte i unes cames espectaculars? O ballar bé vol dir saber expressar, saber transmetre quelcom amb els teus moviments?

Personalment, soc partidària de la segona teoria. Un ballarí pot ser perfecte, fer unes pirouettes i uns fuettes espectaculars però ser totalment híbrid i no transmetre res. Després de més de disset anys ballant, me’n adono de la importància que té la expressió en un bon ballarí, sigui en la disciplina que sigui.

Una ballarina pot estar interpretant el Llac dels Cignes amb una tècnica perfecta però no transmetre res, en canvi, una altra persona, interpretant la mateixa variació, pot no tenir uns peus i una tècnica perfectes però transmetre uns sentiments que et fan posar la pell de gallina. Ara bé, estar clar que el ballarí perfecte seria fruit de la combinació d’ambdues característiques.

Tot i això, hi ha un tret que trobo que és encara més important per a un bon ballarí. Quan estàs veient a algú ballar, no hi ha res millor que veure que aquesta persona gaudeix fent el que fa. Transmet alegria pel seu treball però alhora una sèrie de sentiments que acompanyen la peça que està interpretant.

A mode d’exemple sobre el que he dit, us deixo dos vídeos. Per vosaltres, quin dels dos transmet més? Jo ho tinc molt clar!




I per posar fi a aquesta entrada, em faig pròpia la frase d’un gran amic a qui avui dedico aquesta petita reflexió per tots els moments que junts hem gaudit ballant. “Dance is to express, not to impress”.

2 comentaris:

  1. No sé a mi m'han agradat molt tots els dos balls... Però es que la dança m'encanta!!
    Però el segon té una força espectacular i es nota que ho fan amb tot cos i ànima, i això és el que es necessita perquè arribi a l'espectador!!

    ResponElimina
  2. Això és el que realment té valor...que un ball, sigui com sigui, t'arribi, et faci sentir aquella sensació que no saps com descriure, que significa que allò realment t'ha tocat el cor!

    ResponElimina