diumenge, 17 de juliol del 2011

El Poder i els Problemes no són bons amics

Abans d’unes eleccions, siguin municipals, autonòmiques o nacionals, sembla que tot vagi perfectament, que no existeixin els problemes. Per corroborar-ho, els poderosos es dediquen a netejar la cara a les nostres ciutats, en forma de grans i costoses obres públiques. Normalment, aquests actes els ajuden a revalidar la seva candidatura i tornar a ser escollits.

Ara bé, just després de tornar a estar a la cadira gran, petits grans problemes surten a la llum. Però, tot i tractar-se de problemes greus, com per exemple, una amenaça de denúncia per part de la Unió Europea o el tancament de la piscina municipal, sembla que a aquests afers no se’ls doni o no se’ls vulgui donar la importància que realment mereixen. Potser això és degut a què aquestes circumstàncies ja es coneixien abans d’eleccions, però fer-les públiques llavors, i invertir els diners que s’han dedicat a “problemes superficials” en solucionar aquests problemes, no hagués fet quedar bé als poderosos.

Ara bé, jo em pregunto, els ciutadans no estarien orgullosos de qui els governa si es preocupessin pels problemes reals? O és una vergonya amoïnar-se d’aquests problemes quan toca ja que llavors no et permeten fer grans lluïments públics? Personalment, em limito a no opinar, ja que vivim en una societat on s’amaguen els problemes realment greus per donar importància a problemes que no són problemes. Sens dubte, una situació per reflexionar.

Per posar-se una mica en situació us recomano visualitzar el reportatge realitzat per Xavi Pete, redactor de Vilaweb Valls, sobre el tancament de la Piscina Municipal del Vilar. Un cas evitable on les informacions, es donen a comptagotes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada