dilluns, 1 d’agost del 2011

Anant amunt i fent història!


Hi ha dates que semblen marcades per batre fites històriques. Dissabte passat, 30 de Juliol de 2011, era una d’aquestes dates. Sota un clima millorable, la Plaça de la Vila de Vilanova acollia la seva colla local, els Bordegassos de Vilanova, i com a convidats els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona  en motiu de la celebració de la Diada de Festa Major. El que ningú dels assistents sabia, era que veurien quelcom únic i brillant, la millor actuació de la història dels verds i uns castells magnífics per part de les altres dues colles participants.

Foto: http://www.lafura.cat
Els tarragonins van descarregar un fantàstic tres de nou amb folre mentre que els locals van sorprendre al públic amb un magnífic dos de set, que feia dos anys que no descarregaven a plaça. Per la seva banda els verds, tancaven amb aquesta actuació, el millor juliol de la seva història, descarregant el 3 i el 4 de 9 amb folre i sorprenent amb el seu primer pilar de 8 de la temporada. La guinda però va ser el segon 2 de 9 amb folre i manilles de l’any que significava a més quelcom especial pels vilafranquins, era la seva cinquantena torre de nou descarregada.

Aquest cap de setmana també va ser especial per la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Diumenge a Vilallonga van completar una actuació fantàstica, descarregant el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre. Uns castells que fan preveure objectius optimistes per la Diada de Firagost a Valls del proper dimecres.

Els rosats van actuar acompanyats de la Jove de Tarragona, que va descarregar les mateixes construccions realitzades el dia anterior a Vilanova. També hi van participar els Xiquets del Serrallo, descarregant el primer 3 de 7 amb agulla de la temporada i completant també el 4 de 7 amb agulla i el 4 de 7.

Foto: http://www.vilaweb.cat/valls
El bastiment del 3 de 9 amb folre per part dels Vallencs i els Tarragonins, significava convertir la Plaça de l’Església de Vilallonga del Camp en nova Plaça de 9, la 45a en el món casteller per doble partida.

Per tant, un cap de setmana memorable pel món casteller gràcies al bon treball que dia a dia demostren les diferents colles castelleres de casa nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada