dimecres, 2 de novembre del 2011

El "Tercer Món" més proper


Sovint tendim a pensar que els problemes del que col·loquialment anomenem “Tercer Món”, no ens afecten ja que estan massa lluny de nosaltres. Ara bé, moltes vegades, no pensem que en la societat occidental, i en moltes ocasions, en el nostre entorn més proper, també hi ha un micro “Tercer Món” a qui molts cops no parem suficient atenció.

En certa manera, aquesta és la realitat que intenta plasmar el documental “Trouble the Water” dirigit el 2008 per Tia Lessin i Carl Deal. Tot i que el seu objectiu principal és apropar a l’espectador de manera directa a la catàstrofe que va viure la ciutat de Nova Orleans després del pas de l’Huracà Katrina el 2005, indirectament també ens mostra quines són les condicions de vida que dia rere dia han d’afrontar els habitants de la zona.

Mitjançant imatges captades per una càmera in situ i els testimonis dels propis protagonistes del desastre natural, veiem com moltes vegades, el món no és com ens pensem. En els llocs més insospitats, els polítics passen per alt als més necessitats justificant els seus actes ajudant als que tenen més lluny i com he dit, oblidant als més propers.

És sens dubte un documental que fa pensar, fa reflexionar sobre el valor que donem a allò que tenim i sobretot, a totes aquelles persones que passem per alt i que potser ens necessiten. Més que sentir-nos bé amb nosaltres mateixos quan donem els nostres diners per ajudar a algú que està lluny de nosaltres, potser hauríem de començar a pensar en aquells que tenim al nostre costat i que sovint ens passen desapercebuts.

2 comentaris:

  1. Tota la raó Marta, un documental molt recomanable!!

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Doncs si! Súper recomanable! Gràcies pel comentari ;)

    ResponElimina