dimecres, 30 de novembre del 2011

Un art en silenci

Segons un estudi presentat avui a Barcelona per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, el sou mitjà d’un ballarí professional al nostre país es situa al llindar dels 800 euros nets al mes. Ara bé, un 48% dels que es dediquen professionalment al món de la dansa ingressen menys de 600 euros mensuals. L’informe també indica que un 40% dels ballarins acostuma a treballar sense contracte.

Aquestes dades no fan si no reafirmar que la dansa és un art poc valorat a Espanya. M’he preguntat mil cops el perquè a un país amb danses populars tan conegudes com el flamenc, la jota o la sardana, la dansa com a disciplina artística professional no ha aconseguit l’arrelament que aquesta ha tingut a altres països europeus i a Amèrica.

Admeto que potser no seré objectiva al parlar sobre aquest tema ja que com molts sabeu, ballo des de ben petita i la dansa és una de les meves grans passions. Tot i això, trobo indignant que la feina dels ballarins sigui tan poc valorada. Per sort, existeixen grans professionals que fan tot el possible per difondre la seva passió i la seva professió, com és el cas de la sèrie Difficult Existence.

Des d’aquí vull animar a totes les persones que estimen aquesta gran disciplina artística a que segueixin lluitant per aconseguir el seu somni. Si tots posem el nostre granet de sorra, un dia o altre, la dansa rebrà el reconeixement que mereix al nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada