dimecres, 16 de novembre del 2011

Més de 200 anys de Patrimoni

El 16 de novembre de fa un any a les 15.50h, tots els presents a la Plaça del Blat de Valls esclataven en crits d’eufòria en conèixer que els castells eren proclamats oficialment Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. En una celebració multitudinària on es va poder seguir en directe el nomenament oficial des de Nairobi, tot Valls s’unia a la Plaça Bressol dels castells per celebrar aquesta data històrica.

Un any després, el sentiment d’orgull cap a tots aquells castellers que fa més de 200 anys van lluitar per fer tirar endavant aquest gran moviment cultural, segueix present a la ciutat. Per aquest motiu, per homenatjar a tots aquells que en un moment o altre han format part del fet casteller i per commemorar un any d’aquesta data històrica, l’Ajuntament de Valls ha volgut retre homenatge de nou als seus Xiquets.

Ha estat un acte petit, on hi han assistit les màximes autoritats vallenques així com alguns representants de les dues colles castelleres de la ciutat. Després dels parlaments corresponents, l’alcalde de Valls, Albert Batet, juntament amb el president de la Colla Joves Xiquets de Valls, Josep Fernández, i el president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Josep Solé, han descobert la placa commemorativa realitzada per a l’ocasió. Situada al mig de la Plaça, amb la inscripció “km 0 del món casteller”, el seu objectiu és recordar que fa més de 200 anys, els carrers i les places de la ciutat van ser testimoni del naixement d’aquest gran fenomen cultural que des de fa un any, és Patrimoni de la Humanitat però des de fa més de dos segles, és Patrimoni Vallenc.


Podeu veure més fotografies de l’acte fent click aquí.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada