dijous, 17 de novembre del 2011

Els castells tornen a la gran pantalla

Avui s’estrena oficialment als cinemes de casa nostra la pel·lícula “Enxaneta”, produïda per TV3 i dirigida per Paulí Subirà. Partint de la gravació en 3D del Concurs de Castells de Tarragona de l’any passat, l’objectiu d’aquest film és fer arribar al públic els valors del món casteller a través dels mitjans audiovisuals.

Ara bé, a aquest documental, un dels primers del país rodat íntegrament en 3D, s’hi afegeixen les imatges d’altres diades a Valls, Vilafranca i Terrassa, on es van assolir castells especials (com el 2de8 net) i on es van viure moments emocionants, com l’ascens d’una nova colla a gamma extra. Les veus, no podien ser d’altres que les dels protagonistes. Com bé diu el títol, la canalla hi pren un paper especial però també hi apareixen els testimonis de grans castellers, com Helena Llagostera, ex cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls, o Llàtzer Magrinyà, cap de canalla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.  Tot i això, no tothom està content ja que sembla ser que no totes les colles hi apareixen representades de la mateixa manera.

Haurem d’esperar a veure aquesta pel·lícula als cinemes per comprovar-ho, però de ben cert que l’emoció està assegurada ja que només en escoltar el tema principal del film, a més d’un (m’incloc) se li posen els pèls de gallina. Espero tenir ben aviat l’oportunitat de gaudir d’aquest nou documental casteller per poder-vos fer arribar la meva opinió sobre el mateix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada