dimarts, 13 de setembre del 2011

Valls, Plaça vermella i rosada

Recordo que quan era petita i a Valls feien castells, els meus pares sempre em portaven a veure’ls. Acostumàvem a posar-nos sempre al mateix lloc, al final del Carrer de la Cort, tocant a la Plaça del Blat.

Imagineu la fascinació d’una nena petita davant aquelles grans construccions. No era capaç d’entendre com aquelles persones podien fer castells tan alts. Em semblava increïble veure que les dues colles vallenques, Vella i Joves, lluitaven entre elles per fer el millor castell. L’ambient que es respirava a Plaça durant una Diada era l’aire dels reptes, de la competició; una sensació realment impressionant.


És curiós perquè durant els darrers dos anys, les coses de la vida m’han impedit estar a les Diades vallenques i ha sigut ara, quan realment he canviat la visió infantil de nena enamorada dels castells, cap a una perspectiva més objectiva del que realment signifiquen. Però tot i així...encara tinc ben present aquell sentiment de rivalitat que sempre ha estat a la Plaça del Blat però que durant aquesta temporada encara no hem pogut palpar.

La Colla Joves Xiquets de Valls està passant un moment de crisi. Encara no ha aconseguit descarregar cap castell de nou durant aquesta temporada i en les darreres actuacions, les caigudes han estat les protagonistes. Per aquestes i altres raons, els vermells han renunciat a participar a la Diada Castellera de Santa Tecla el proper diumenge.

Només espero, que ben aviat, els diables vermells es recuperin i que per Santa Úrsula, puguem tornar a viure a la Plaça del Blat un derbi vallenc dels de veritat. Una veritable competició per fer la millor construcció. Desitjo que el dia 23 d’octubre aquell ambient de rivalitat, de sentiment, de passió, sigui l’aire que es respiri per tota la capital de l’Alt Camp!

Les dues colles han d’estar al màxim perquè cada una doni el millor de si mateixa!

PIT I AMUNT!

2 comentaris:

  1. Des de sempre la majoria dels Vallencs hem estat divits en dos colors rosa i vermell, els colors de les nostres dues colles. Pero nomes ha estat una preferencia de colla res mes. ¡Som Vallencs! i el que de veritat estimem son els castells, no importa el color volem continuar veient un bon ambient a la plaça i uns bons castells. Dissabte passat estava fora de Valls i per tant no vaig poder anar a plaça, pero si que els vaig seguir per internet, quan vaig llegir que els diables vermells havien tingut algunes baixes i que diferents membres de la colla vella van ajudar a fer pinya.....em vaig sentir orgullosa de les nostres colles.
    Desitjo que la colla joves puguin remuntar i com dius tu marta el proper 23 d'Octubre puguem gaudir d'uns bons castells,.......Pit i amunt per les nostres dues colles i en aquest moment un pit i amunt mes fort per a la joves de Valls

    ResponElimina
  2. El 23 d'octubre de ben segur es podran veure bons castells i gammes extres a la Plaça del Blat! A per la #remuntadavermella!

    ResponElimina