diumenge, 11 de setembre del 2011

Castells i bons sentiments per la Diada Nacional de Catalunya

L’Actuació Castellera de la Diada Nacional de Catalunya a Valls, es va completar amb un final agredolç per a les dues colles castelleres vallenques.

La Colla Joves Xiquets de Valls va obrir Plaça amb el 2de8 amb folre, un castell que ja des d’un bon començament, tremolava pels pisos inferiors. El van poder carregar però quan la canalla va iniciar la baixada, va culminar amb una caiguda espectacular que va donar lloc a diverses baixes vermelles. A continuació, la Colla Vella dels Xiquets de Valls apostava per un dels castells que més bons resultats els ha donat aquesta temporada, el 5de8. Després de desmuntar-ne el peu, el van poder descarregar amb una agilitat sorprenent, que fa sospitar que no triguem gaire en veure aquesta construcció damunt d’un folre.

En segona ronda, els vermells seguien sense tenir gaire sort. Van poder carregar el 3de8 in extremis i altre cop, els homes de Joan Barquet van patir les conseqüències de la caiguda. La sortida de les dues ambulàncies de Plaça, va fer retardar l’actuació, però finalment, quan just passaven deu minuts de dos quarts de deu del vespre, els rosats descarregaven el seu setè 3de9 folrat de la temporada.

Després de les caigudes en primera i segona ronda, els diables vermells es veien obligats a baixar el llistó i a apostar per un castell de la gama bàsica de 7, el 4de7. Mentrestant, la els homes de Manel Urbano, trencant els rumors que els feien apostar per la tripleta màgica, descarregaven un 2de8 folrat que van haver de treballar amb força i equilibri.

Per acomiadar la Diada, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, va deixar el llistó ben alt, apostant per un pilar de 6 i tres pilars de 5 amb la senyera. Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls va descarregar un pilar de 5 amb la senyera.



El detall més sorprenent de la jornada però, va ser veure que més enllà de la rivalitat, s’amaguen les persones. Després de la llenya de la Joves de Valls, alguns membres de la colla rival, van fer pinya amb ells. Són petits grans detalls com aquests, els que et fan estimar els castells i estimar la teva terra, la ciutat bressol dels castells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada