divendres, 30 de març del 2012

Lluitar, però primer, RESPECTAR


Quin és el missatge que cal treure d’una vaga? La resposta sembla fàcil, es lluita per aconseguir uns drets i unes llibertats per que el món on vivim sigui una mica més just. Ara bé, durant les darreres jornades de protesta (29-F, 29-M) la població s’ha emportat una imatge bastant negativa de les diferents manifestacions.
Destrosses ocasionades al pàrquing
del Campus Catalunya de la URV

Pintades, destrosses al mobiliari urbà, cotxes destrossats o accions contra els immobles són només un petit recull dels desperfectes que alguns dels manifestants han ocasionat. Trobo totalment lògic que vulguem lluitar pels nostres drets. És més, és realment positiu fer-ho perquè si no hi lluitem nosaltres qui ho farà? Ara bé, penso que les llibertats dels uns acaben on comencen les dels altres i per tant, si una persona no té les mateixes idees que nosaltres, no hem d’anar en contra seu ni de les pertinences de ningú. A més, quan els desperfectes són a mobiliari urbà ens afecta directament a tots nosaltres. Per tant, en certa manera estaríem anant en contra del que nosaltres mateixos reivindiquem.

En el mateix context, fer vaga i anar una manifestació significa anar a dir al món que creiem en unes idees i lluitarem per elles. Abans fer vaga era considerat un privilegi i es complia realment amb l’objectiu proposat. Malauradament, per molts ara fer vaga és simplement no anar a classe o a treballar i en ocasions ni tan sols saben perquè aquell dia es vol paralitzar el país. D’altra banda també hi ha la ovella negra de les manifestacions durant aquests dies de protesta col·lectiva, que serien tots aquells que com bé he dit, es dediquen a arrasar amb tot allò que troben per davant.

Amb tot això no vull que em mal interpreteu. És simplement una opinió personal i crec que tots i cadascun de nosaltres tenim el dret i el deure de lluitar per allò que volem aconseguir. Ara bé, per fer-ho primer s’han de respectar les llibertats dels altres i després aconseguirem que es tinguin en compte les nostres pròpies opinions.

3 comentaris:

  1. Dius al segon paragraf "alguns dels manifestants han ocasionat". Dubto moltissim que els que han cremat, assaltat (parlo per les imatges que es van gravar a bcn), increpat i trencat se'ls consideri "manifestants". Manifestants van ser, el 29M, els que van sortir al carrer pacificament en contra de les accions guvernamentals en general. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé si, en part tens raó... però almenys pel que jo he entés...formaven part dels manifestants...tot i que com bé dius...els 100% manifestants són aquells que ho van fer pacificament! Gràcies pel comentari indignat!

      Elimina
  2. Si vols que et digui la veritat, les úniques persones que han demanat respecte han estat els mateixos ciutadans una vegada han vist la cosa als mitjans de comunicació. Jo també demano respecte als bancs perquè no faci fora a gent de cases, demano respecte a la policia per no carregar contra la gent quan no toca, demano respecte al McDonald's, al Zara, Mango, Nike i altres perquè no m'agrada que explotin a la gent i perquè no reventin el mercat del petit comerciant, i a mí no se'm sent, però en canvi a tú i als que s'exalten perquè es trenquen quatre vidres sí. I no perquè siguem menys els que demanen el respecte que jo vull dels que el demanen com tu, sinó que vosaltres teniu uns mitjans de comunicació que repeteixen el missatge tot el dia i nosaltres no.

    ResponElimina