dilluns, 5 de març del 2012

"La Fuga", una oportunitat perduda


El passat mes de gener Telecinco portava a les nostres pantalles la sèrie de ficció “La Fuga”. De bon principi la trama cridava l’atenció ja que l’argument gira al voltant de l’Anna, infiltrada com a funcionaria en una presó de màxima seguretat per treure d’allà al Daniel, el seu marit. A partir d’aquí, seqüencies d’acció, d’amor i fins i tot d’una mica de thriller, han anat configurant els diferents capítols de “La Fuga”. Sorprenentment però, la seva audiència baixa setmana rere setmana, fins a 1,5 milions d’espectadors en el darrer capítol emès el passat 28 de febrer.

Què és el què falla? Perquè l’audiència d’aquesta sèrie baixa cada setmana? Perquè no s’aconsegueix trobar el dia ideal per la seva emissió? Sota el meu punt de vista, la idea és bona, però no s’ha utilitzat correctament. D’una banda, ens trobem amb uns protagonistes (Maria Valverde i Aitor Luna) coneguts, però potser no d'aquells que creen "ganxo" entre la joventut. D’altra banda, ens trobem amb un context indeterminat, ja que és complicat situar la sèrie en un període històric concret, fet que dificulta en ocasions el seguiment de la mateixa. A més, a la trama principal, la fuga en si, l’acompanyen petites històries que van canviant setmana rere setmana i que no afavoreixen a que els espectadors les segueixin fàcilment. Finalment, hi ha petits errors tècnics com salts d’eix que sembla que hagin passat per alt als realitzadors. Igual que altres petites minúcies, com per exemple el fet que no hi hagin càmeres de vigilància a les cel·les dels reclusos, fa que la sèrie s’aparti encara més de la realitat i que vagi perdent adeptes.

Així doncs, una bona sèrie que es podia haver resolt d’una altra manera. Si els guionistes de “La Fuga” tenen preparada una segona temporada esperem que es tinguin en compte tots aquests petits detalls perquè no segueixi perdent adeptes i continuï a la graella de programació.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada