dimecres, 21 de març del 2012

"L'altre" llac dels cignes


Quan sentim parlar d’ “El llac dels cignes”, probablement l’associem amb la idea d’una història antiga, molt relacionada amb els ballets russos i essencialment amb la dansa clàssica. Ara bé, el 1995 el coreògraf britànic Matthew Bourne va voler trencar amb aquesta idea. Sota la inspiració estilística del film “The Birds” d’Alfred Hitchcock i prenent com a base la música de Tchaikovsky, Bourne va adaptar la història del cigne blanc i el cigne negre per interpretar-la en dansa contemporània.

Sorprenentment, el seu espectacle ha estat des de la seva estrena el ballet que ha estat més temps en cartell al London’s West End a Broadway, realitzant a més, dos gires al Regne Unit i d’altres a Los Angeles, Europa, Australia i Japó. Ara bé, al trencar amb “l’establert”, l’espectacle de Bourne ha rebut crítiques de tot tipus, sobretot pel fet que els cignes són interpretats per homes quan en la versió clàssica, aquest paper sempre ha estat per les dones.



Personalment, em considero una gran admiradora del treball coreogràfic de Bourne ja que penso que ha sabut copsar l’esperit de la creació original per donar-hi la seva pròpia interpretació. Com a curiositat, dir-vos que segur que molts de vosaltres, probablement sense saber-ho, heu vist un fragment del llac dels cignes del corògraf britànic a la darrera escena de la pel·lícula “Billy Elliot”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada