diumenge, 26 de juny del 2011

La màgia de la fotografia castellera

Els castells o torres humanes tenen quelcom màgic, que t’encisa i et fa quedar bocabadat quan veus l’esforç i la dedicació que hi posen aquells que hi pugen. Ara bé, no negaré que tenen un component de risc i que et fan patir especialment quan saps que algú que tu coneixes està allà esforçant-se per fer pujar aquella torre.

Deixant tot això de banda, un dels components que més m’agrada del món casteller, és l’ampli ventall de possibilitats fotogràfiques que ofereix. En aquest sentit, fa dos dies, vaig poder explotar àmpliament la meva Canon EOS 1000D tot i no funcionar correctament.

Es celebrava a la Plaça Bressol dels Castells, la Plaça del Blat de Valls, la Diada de Sant Joan i les dues colles vallenques, es disposaven a fer gala dels seus millors castells. Al estar a peu de plaça, vaig poder captar moments molt diferents, des de les típiques fotos dels castells carregats fins a imatges més artístiques. Ara bé, molts aprofiten quan un castell fa llenya per prendre fotografies fortes, amb una càrrega significativa important. En el meu cas, quan el 4 de 9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls va caure, vaig ser incapaç d’accionar el disparador.

Les fotografies que vaig fer són molt diferents unes d’altres. Però una cosa tenen en comú, l’intent de captar detalls, de captar coses dels castells que normalment passen desapercebudes. Espero que us agradin i que quan aneu a Plaça, intenteu aprofitar tots els moments màgics que donen els castells per captar-los amb la vostra càmera!

Dos castellers de la Colla Joves Xiquets de Valls
"Castellers"

L’enxaneta de la Joves es prepara per fer el Pilar de 5
"Amunt"
Faixa d’un casteller
"Recordant"

El folre del 4 de 9 dels “Diables Vermells”
"Tots a una"

La Pinya de la Colla Vella dels Xiquets de Valls
"Fem Pinya"

Un casteller es prepara per pujar al Pilar de 5
"L'últim esforç"

3 comentaris:

  1. Quines fotos més xules Marta!!
    Tu i els castells de Valls sou famosos!!

    Un petonet!!

    ResponElimina
  2. Fotos molt artistiques, jo penso com tu seria incapaç de fer una foto d'un castell quan cau, jo estava al costat mateix de la pinya de la colla jove i vaig veure com queia el castell, pero el pitjor va ser veure com una noia es feia mal de veritat, vaig veure com volava i el gest de dolor. l'unic que vaig pode fer es possarme les mans a la boca al veure la serietat de la caiguda............Ets una artista

    ResponElimina
  3. Jaja Lluisa! Els castells de Valls són més famosos que jo jeje Gràcies pel comentari!!!

    MBP! És cert que quan el 4d9f va caure van ser uns moments durs, es veien cares de patiment i d'agonia però bé, no podem negar que la Joves va fer una gran actuació. Gràcies pel comentari!!!

    ResponElimina