dilluns, 6 de juny del 2011

La fotografia analògica segueix existint

Moltes persones creuen que la fotografia analògica està morta, però no és així. Moviments fotogràfics com la lomografia o el renaixement de la fotografia instantània mostren que hi ha una gran part de la població que encara es deleix per la màgia de fotografiar i haver d’esperar un temps fins a conèixer el resultat.

Ara bé, l’aposta de l’empresa Fujifilm per la creació d’una nova càmera analògica professional, la GF670W (d’un preu aproximat de 2499 euros), mostra que els grans gegants de la fotografia encara creuen en els formats analògics. 

En aquest cas a més, es tracta d’una càmera que recorda a la Diana F+, amb un obturador amb doble posició per exposicions llargues i oferint dos opcions de format (6x6cm i 6x7cm).

La gran novetat és el fet que aquesta nova joia analògica funciona amb rodets de 220mm i 120mm, fet que ens assegura als usuaris de pel·lícula de mig format la continuïtat en la fabricació d’aquest tipus de film per part de Fuji almenys per un parell d’anys.

La fotografia analògica no està morta, no tot ha de ser digital. Us recomano que agafeu una càmera vella que tingueu per casa i sortiu a fer fotos. Experimentareu la màgia de no saber què hi ha al rodet, la màgia del revelat, la màgia de la fotografia analògica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada