dissabte, 4 de juny del 2011

Com canviar la carcassa de la Blackberry 8520 o com quedar-se sense ungles en l'intent

Fa uns dies, em vaig apuntar a la meravellosa aventura de canviar la carcassa de la meva Blackberry 8520. Semblava una tasca fàcil, però no ho és gens.

A Youtube, podem trobar diversos tutorials on se’ns mostra com fer-ho i, aparentment, sembla complicat però a l’abast de qualsevol persona. Bé, havent mirat aquests vídeos, em vaig disposar a despullar la meva Blackberry, el color negre era molt avorrit i què millor que una carcassa fúcsia brillant per donar-li un toc més divertit.

El primer pas, és el més senzill. Simplement has de treure la tapa que protegeix la bateria. Un cop treta, hem de descargolar dos cargols que es troben a banda i altra de la part de darrera de l’smartphone. Llavors, passem a la part més difícil, desvincular la part de davant de la carcassa del telèfon.

En primer lloc, hem de treure l’adhesiu que protegeix la pantalla. Una tasca fàcil si la teva Blackberry està ben feta. No tan fàcil si et passa com a mi, l’adhesiu conté més pega que la que hauria de tenir. Per tant, no es pot treure, et queda mig aixecada d’un costat, t’has desfet la manicura intentant treure-ho i ara et veus obligat a separar la carcassa amb l’adhesiu posat, una tasca si més no, perillosa.

El proper pas, és també força complicat. Hem de treure la carcassa de la part de davant, però hem d’anar amb compte per no trencar-la i per no fer malbé el plàstic que recobreix els laterals de la Blackberry. Per separar-la, és recomanable ajudar-se d’una pua o un gabinet i així saltarà més fàcilment. Ara bé, s’ha de començar primer per la part de baix, traient la part central de la carcassa que està subjecta per una mena de ganxos. Em refereixo a la part on tenim escrit el nom de l’operador. Un cop treta la part de baix, la carcassa saltarà fàcilment.

Ja tenim la Blackberry desmuntada. Ara, hem de col·locar amb molta cura el nou teclat i fixar la nova carcassa, començant aquest cop per la part de dalt i anant amb molt de compte perquè el teclat quedi fixat i totes les tecles funcionin correctament. Un cop fet això, tornem a fixar els cargols i posem de nou la tapa protectora de la Blackberry.

Sembla fàcil oi? No ho és, i personalment, no recomano el canvi de carcassa. He intentat canviar-la uns 4 o 5 cops, amb l’ajuda de persones diferents. I passant-nos hores en l’intent, no ho hem aconseguit. Ara bé, ahir, una amiga meva, millor dit, un geni, va fer-ho en poc més de cinc minuts. Serà veritat que més val manya que força?

Objectiu aconseguit!

2 comentaris:

  1. Però pobre pantalla no?

    Ara tens una BB rosa!

    ResponElimina
  2. Si...la pantalla ha quedat en pèssimes condicions però bé, almenys ara tinc una pinkberry jaja

    ResponElimina