dissabte, 14 de maig del 2011

Partits o persones?


Queda gairebé una setmana per les eleccions municipals i les previsions són força contundents. Sembla ser que la majoria de forces polítiques mantindran la seva situació a moltes de les poblacions.

Ara bé, em sembla sorprenent que molts dels partits polítics incloguin a les seves llistes a personatges coneguts, tot i que no sigui en una posició important, sobretot a les poblacions petites. Incloure aquests personatges a les llistes significa el vot segur d'aquells ciutadans que admiren aquestes persones o que tenen una relació d’amistat amb elles. Voten un partit simplement perquè coneixen algú que està a les llistes i consideren que aquest ja és motiu suficient per fer-ho.

Davant aquesta situació, la meva pregunta és, si vivim en un país suposadament democràtic, hem de votar a les persones o hem de votar ideologies? Personalment crec que moltes persones votaran a persones i no pas a ideologies. Ha quedat enrere aquell sentiment partidista on es lluitava clarament per la defensa d’unes idees determinades. Si això és així, quin és el valor que té la opinió pública? Realment els resultats seran la representació digna del que vol el poble o seran la representació d'haver votat "al fill de" o a "x"?

La opinió pública s'ha de nodrir de molt més que les imatges de simples persones. Ha de ser conscient de que aquell paper insignificant que introdueix en una capsa rectangular transparent decidirà el futur de la seva població. Molts culpen els mitjans de comunicació d'influenciar aquest creixent valor de la imatge dels candidats. Jo crec que no és així, els mitjans de comunicació informen sobre els partits polítics fent arribar les idees de tots i cadascun d'ells al seu públic, sobretot quan es tracta de mitjans públics o mitjans locals. Ara bé, quan es barregen interessos polítics i econòmics amb informació, ens podem plantejar si allò que ens venen és realment així. Haurem d'esperar al dia 22 per veure quina és el tractament que fan els mitjans de comunicació de les eleccions municipals. Els resultats seran els dels vots a partits o a persones?

Totes aquestes respostes i moltes més, el dia 22 de maig a les urnes electorals i als mitjans de comunicació.

4 comentaris:

  1. Desgraciadament en les eleccions municipals es vota a les persones i no els partits, i més quan es tracta de poblacions petites.

    I no es qüestió d'influència dels mitjans, perquè aquests no fan cobertura de poblacions petites i és on més es dóna aquest tipus de votació.

    Que hi farem...

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  2. Si...a les poblacions petites es nota molt, sobretot a una que jo em sé...ehemehem... La política...tot un món a banda...

    ResponElimina
  3. Teniu raó, la política és un món a banda. Aquest tema donaria per milions de comentaris jeje i jo m'enrollaria a escriure sense parar, perquè d'aquests temes, ja sabeu que m'agraden jeje
    Però és cert, als pobles es vota per personalismes, a les ideologies només recorren les persones que no coneixen els candidats i que només viuen els caps de setmana, per exemple.
    Totes són bones intencions abans de les eleccions, per això cal mirar sempre al passat i veure què s'ha fet i saber, llavors, si vols confiar en un o en un altre.
    Posar personalitats a les llistes, ajuda a tenir vots, és cert que donen prestigi a les llistes i seguretat, però no creieu que tants. El treball constant i la il·lusió són els factos que han de predominar, si no, ja podem tenir a Obama a les llistes que si, a la hora de la veritat no treballem, poc farem pel nostre poble o ciutat!
    I l'opinió pública és el més important... ni ràdios ni TV (xq estan controlats els minutatges per partits). Allò que digui la gent del poble i la impressió que tinguin serà el que votin.
    SI fóssiu del meu poble, ja us aconsellaria a qui votar ;) jeje

    No m'extenc més... jejeje

    ResponElimina
  4. És cert tot el que dius Joel però no trobo just que persones que s'ho estan currant per arribar on són no siguin votades només pel fet de no ser conegudes i en canvi, vagis pel carrer i sentis comentaris del pal "el dia 22 te vamos a votar ehh! porque a todos nos hace gracia que estes en el ayuntamiento aunque a "x" partido no lo hemos votado nunca". Sé que no s'hi pot fer res, però és una cosa que m'indigna. Sé que potser no entendràs gaire bé el meu comentari però quan t'ho expliqui amb noms i cognoms ho entendràs.

    Gràcies pel comentari cari!!!

    ResponElimina