diumenge, 8 de maig del 2011

Novetats castelleres per Sant Joan

Colla Joves dels Xiquets de Valls
Valls és una ciutat que es caracteritza per comptar amb una forta tradició cultural i festiva. Un d'aquests elements culturals, són els castells, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el passat 16 de novembre. 

Valls és considerada la ciutat bressol dels castells i compta amb dues colles castelleres, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que amb la seva activitat, guarneixen totes les festes vallenques. La temporada castellera vallenca arrenca cada any la nit del 23 de juny en motiu de la celebració de la Festa Major de Sant Joan. Es celebra la nit de Completes, on les dues colles, completen tres castells cada una. 

Colla Vella dels Xiquets de Valls
Aquest any però, s'ha volgut apostar per tornar al passat i celebrar aquesta nit castellera d'una manera diferent. El passat dijous, els caps de les dues formacions vallenques van anunciar que per Completes, s'eliminaran els torns i les rondes, de manera que la jornada serà més dinàmica i la nit no es farà tant llarga. A més, aquesta acció permetrà que puguem gaudir de castells aixecats alhora per les dues colles.

Una altra de les iniciatives preses per les colles castelleres, és el nomenament d'un padrí dels Xiquets de Valls. Aquest padrí, serà anomenat per l'Ajuntament i exercirà d'ambaixador dels Xiquets de Valls a més de ser l'encarregat de sortejar els torns d'actuació de les dues agrupacions vallenques durant la Diada Castellera de Sant Joan.

Esperem que aquestes iniciatives serveixin per reforçar el paper de les dues colles vallenques en el món casteller. Ara, hem d'esperar al dia 23 de juny per gaudir d'una Nit de Completes com les d'abans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada