dimecres, 18 de maig del 2011

Lady Gaga i els seus videoclips

Lady Gaga és una persona que no es caracteritza pas per no cridar l'atenció, just al contrari. Sempre sorprèn en les seves aparicions en públic, i una de les claus del seu èxit és la realització de videoclips molt elaborats, amb una estètica trencadora i que reben una gran acceptació per part del seu públic.

A Paparazzi, ens mostrava en 7:38 minuts el costat més dur de la fama al ser perseguida pels periodistes. Telephone, censurat a molts llocs per contenir grans quantitats de product placement, és considerat la continuació de "Paparazzi" i és una mena de curtmetratge d'acció de 9:32 minuts on l'artista, juntament amb la cantant Beyonce, fuig de la presó. Altre cop trobem històries als seus videoclips acompanyades a més, d'una estètica molt peculiar. A Bad Romance en canvi, la història queda més de banda per donar pas altre cop a estètiques arriscades i a coreografies espectaculars. 

Tots aquests videoclips van aparèixer durant els darrers dos anys i aquest 2011 la gran Gaga ha tornat a la càrrega. Començava presentat el primer senzill del seu nou disc sorprenent al món amb un videoclip caracteritzat per gran efectes especials, on la cantant apareix adreçant-se als seus fans, "little monsters" com els anomena ella. És representada com una reina i sorprèn altre cop amb estètiques arriscades i coreografies espectaculars, així és Born This Way.

Cal dir que Gaga mai ha estat allunyada de la polèmica i en aquest cas, l'espurna ja es va encendre quan va anunciar que al vídeo que seguiria a "Born This Way", apareixeria representada com una Maria Magdalena Moderna. Tothom esperava amb curiositat aquest nou senzill. Ara bé, després de la mort de Bin Laden, Gaga va decidir ajornar uns dies el llançament del videoclip, concretament fins el dia 5 de maig. Les crítiques per part de l'Església Catòlica i l'acceptació per part dels fans no va trigar en arribar i és que com he dit, la cantant surt representant el personatge bíblic de Maria Magdalena en un suposat Jerusalem on no hi manca el simbolisme, l'estètica arriscada a la que ens té acostumats Gaga i a més, unes coreografies espectaculars que no deixen indiferent a ningú. Comproveu-ho vosaltres mateixos, us deixo amb "Judas".


4 comentaris:

  1. O t'agrada o la odies... Però indiferència amb la Lady Gaga és impossible!!

    Té ben apresa la lliçó de que parlin de mi, sigui bé o malament, però que parlin!!

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  2. És una persona diferent i es fa notar allà on va. Però tens tota la raó del món, uns la critiquen mentre els altres estan bojos per ella. Així és la vida!!!

    Merci pel comentari ;)

    ResponElimina
  3. Es la mujer mejor vendido. Lleva marketing hasta en el nombre!!

    ResponElimina
  4. JAJA Ya ves Fran, ella misma es una muestra de publicidad andante!

    ResponElimina