diumenge, 1 de maig del 2011

La fotografia en blanc i negre i jo

"Onada de moviments" 30/04/11 Valls
Des que era petita soc una gran aficionada a la fotografia, tinc diverses càmeres i intento utilitzar l'adient per a cada moment. Durant els darrers dies he estat "explotant" el potencial de la meva Canon EOS 1000D (reflex digital) ja que tant les condicions meteorològiques com els diferents esdeveniments que tenien lloc al meu voltant, m'ho han permès.

La Diada de Sant Jordi, la celebració del Dia Internacional de la Dansa, la XIV Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs; tots esdeveniments perfectes per fotografiar.                                                                      

"Literature Lover" amb la col·laboració d'Albert Oliva 23/04/11 Valls
Ara bé, davant el miler de fotos que la meva càmera ha captat durant aquests dies (si, miler, i encara em quedo curta) he fet una espècie de selecció per editar les millors fotos, penjar-les a algunes xarxes socials o bé presentar-les a concursos, com faig sempre. Però aquesta vegada ha estat diferent, ja que quan un cop editades les he vist, m'he adonat que tinc una espècie d'obsessió amb la fotografia en blanc i negre. I per mostra, un botó, una de les fotografies fetes el dia de Sant Jordi. En aquest cas, abans de fer-la, quan la idea només era a la meva ment, ja tenia clar que seria en blanc i negre.


Em pregunto d'on ve aquesta obsessió pel blanc i negre quan durant anys es va lluitar perquè la fotografia fos al més fidel possible a la realitat, incloent el color. Sincerament, crec que al interessar-me darrerament per la fotografia analògica, intento fer fotografies digitals però amb un toc analògic. Aquí us en deixo una mostra i espero la vostra opinió perquè crec que el blanc i negre fa especials les fotografies però potser, vosaltres no penseu el mateix.

"Control" amb la col·laboració de Montse Solé 12/04/11 Valls
 "De l'adult al jove" 01/05/11 Valls
"Dako" 25/04/11 La Mora
                                                                  

"L'eterna joventut" 04/04/11 Tarragona
                                                                      
"Després dels Dracs...arriba la boira...millor dit, la pòlvora!"23/04/11 Valls
                                            

Bé, espero que us agradin i aprofito per donar les gràcies a totes les persones que de manera directa o indirecta han pres part en aquestes fotografies. Properament, més fotografies en blanc i negre!

4 comentaris:

  1. Jo crec que és aquella mena d'intriga que ens fan les coses antigues. I com que sempre tendim a mirar cap al passat, no és estrany que tornin segons quines modes.

    En el cas de la fotografia passa exactament el mateix: Van aparèixer les digitals i, tot i que semblava que la fotografia analògica estava condemnada, ens els darrers anys molta gent ha decidit tornar-hi. I el mateix pel que fa al B/N, la textura, les sensacions que transmeten les fotos sense color són diferents, potser antigues.

    I per cert, molt bones fotos! "L'eterna joventut" és, simplement, genial.

    ResponElimina
  2. És cert...sembla que tot allò antic torni...et dono la raó Arnau!!! Gràcies pel comentari! Tinc més fotos que ensenyar-te que aquests dies han donat de si jeje

    ResponElimina
  3. Crec que segons quines fotos en blanc i negre, les fan més especials del que ja puguin ser en el primer clic de la cámera. I això és el que ens captiva.
    Molt bones fotos!!

    ResponElimina
  4. És cert, el blanc i negre els hi atorga quelcom especial. Gràcies pel comentari Lluisa!

    ResponElimina