dilluns, 2 de maig del 2011

2 de Maig de 2011, un dia per recordar

Avui se'ns dubte serà un dia d'aquells que recordarem durant molts anys. Sembla mentida però per molts anys, fets insòlits han ocorregut el 2 de maig. Jo desconeixia la majoria d'aquests fets fins que avui, algú proper a mi m'ha portat a descobrir-los. 

Tal dia com avui l'any 1519 moria un artista polifacètic, Leonardo da Vinci, l'autor de quadres tant enigmàtics com "La Gioconda" o "L'últim sopar". 289 anys després, a Madrid, esclataria una sublevació contra les tropes franceses que inspiraria Goya per pintar el seu famós quadre "Els afusellaments del 3 de maig" en memòria de tots els que van morir durant aquell dia. El 1879 al nostre país Pablo Iglesias fundaria el PSOE, un partit polític que encara avui segueix en actiu. Al 1945, en el marc de la II Guerra Mundial, Berlín cau a les mans del soviètics un 2 de maig. I només uns anys més tard, el 1968 uns estudiants universitaris inicien a París un seguit de revoltes que es coneixeran com "els fets de Maig del 68".

Fets, noms, projectes, històries, coses que han tingut lloc en un 2 de maig. Serà fruit de la casualitat? O bé el 2 de maig és una data especial? Perquè avui tampoc és un 2 de maig qualsevol.

El dia que David Guetta, considerat el millor DJ del món, estrena el seu nou single, el món sencer en despertar-se, s'ha trobat amb una notícia sorprenent; Osama Bin Ladem, el terrorista més buscat després dels fets ocorreguts l'onze de setembre de 2001, ha estat mort per les tropes americanes.

Sens dubte, la notícia ha estat sorprenent ja que després de deu anys de por, d'incertesa i d'inseguretat, pocs pensaven que Bin Ladem cauria a mans dels americans. Bé, el dia ha arribat i Bin Ladem és mort. Ara bé, són molts els mitjans de comunicació, tant tradicionals com online, que parlen d'una manipulació de les imatges i diuen que el líder d'Al-Qaeda no és mort. Sincerament, no sé que opinar al respecte. Tot i així, penso que tant si Bin Ladem és mort com si encara segueix viu, les conseqüències de l'anunci de la seva mort no trigaran en arribar.

Són molts els seguidors de Bin-Ladem arreu del món i de ben segur que no restaran impassibles davant aquest atac. No m'agrada ser pessimista però penso que ens hem de preparar per patir ja que de ben segur, Al-Qaeda no trigarà a actuar i ben aviat escoltarem el nom de l'organització terrorista als telenotícies. Tant de bo m'equivoqui.

Sens dubte, un 2 de maig, a recordar.

2 comentaris:

  1. Jo tampoc vull ser pessimista, però aquest anunci de la mort de Bin Ladem, espero que no porti conseqüències de les que ens hagem d'estirar dels cabells.

    Molt bona entrada!!

    ResponElimina
  2. Esperem que les conseqüències no siguin negatives...però molt em temo que per desgràcia no anem gaire errades. Gràcies pel comentari Lluisa!

    ResponElimina