dijous, 6 d’octubre del 2011

Still thinking different...

Avui el món es llevava commocionat en conèixer la mort d’un dels grans genis dels darrers temps. Steve Jobs, fundador de la gran empresa Apple i dels estudis d’animació Pixar, moria aquesta matinada després d’una malaltia que l’ha fet patir durant set anys.

Creador d’una gran màquina, d’una nova forma de vida sense la qual avui, jo no estaria escrivint des d’on estic escrivint, Jobs va revolucionar el mercat. En els seus inicis, ho va fer amb la creació del primer ordinador personal, i després amb la invenció de l’iPod, l’iPhone i l’iPad respectivament.



A més, un dels seus altres àmbits d’actuació, per molts desconegut, va ser el de l’animació cinematogràfica, creant com a tal, els estudis Pixar. Una de les seves grans fites, va ser posar el seu gra de sorra en la creació del primer llargmetratge creat íntegrament per ordinador, Toy Story.

Però per sobre de tot això, com ja vaig comentar en una altra ocasió, Jobs i el seu treball es van centrar en impulsar a la creació, en incentivar a les persones a fer allò que realment els omple, allò que realment els agrada. Així doncs, no només marxa un guru de la informàtica, com molts l’anomenen, sinó que també se’n va l’impulsor de tota una generació, el creador d’una manera diferent de pensar.


1 comentari: