diumenge, 23 d’octubre del 2011

Fi de temporada per les colles vallenques


La Plaça del Blat de Valls ha viscut aquest migdia la Diada Castellera de Santa Úrsula que tradicionalment, tanca la temporada de les colles vallenques. S’esperava un duel desigual, ja que rosats i vermells han fet temporades diferents, però les dues colles, han dut a Plaça el millor d’elles mateixes, tancant actuació amb uns resultats força satisfactoris.

En primera ronda, els rosats han obert Plaça amb un 3de9 folrat gairebé immòbil que han descarregat amb molta lleugeresa. A continuació, els diables vermells s’enfrontaven al primer repte de la jornada, descarregar el primer 4de9 amb folre de la temporada, castell que fins avui només havien pogut carregar en dues ocasions. Després d’un peu desmuntat, la Colla Joves Xiquets de Valls ha demostrat que venia a Santa Úrsula a per totes i plantant cara als moviments que presentava la construcció, l’han descarregat amb força, valor, equilibri i seny.

El plat fort de la jornada però, es servia en segona ronda. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, després de dos peus desmuntats, tirava amunt el 5de9 amb folre, una construcció que feia nou anys que no descarregaven. Tot i els lleus moviments que presentava el castell, gràcies a la rapidesa de la canalla, l’han descarregat i la Plaça ha esclatat en crits i expressions de joia i alegria. Tot seguit, els vermells s’enfrontaven al seu segon repte, el 3de9 folrat, construcció que aquesta temporada només han carregat un cop. El castell ha pujat tremolós des de bon principi però l’han pogut carregar in extremis. La caiguda del tres, els ha fet baixar el llistó en tercera ronda i descartar el 5de8, optant per un 2de8 amb folre que els vermells han descarregat amb molta lleugeresa.

Ara bé, els rosats no han pogut completar la tercera ronda amb un segon gamma extra, el 4de9 net. Després d’un peu desmuntat, la Plaça del Blat s’ha rendit en silenci absolut quan tancava pinya, però el castell s’ha trencat quan la canalla encara no estava col·locada. La caiguda, els ha fet optar pel 4de9 amb folre, un castell que han hagut de treballar molt però que finalment han pogut descarregar.

En ronda de pilars, els del Portal Nou descartaven el pilar de 7 amb folre, optant per un pilar de 6 que després han acompanyat amb cinc pilars de 5, un d’ells al balcó. Els del Carrer d’en Gassó per la seva banda, han finalitzat l’actuació amb dos pilars de 5, un d’ells al balcó.


Una Diada de Santa Úrsula diferent, però on les dues colles han sortit satisfetes de Plaça després d’haver assolit part dels seus objectius. Encara queden algunes diades petites al calendari però haurem d’esperar fins el 23 de juny de l’any vinent, Nit de Completes, per tornar a veure castells a la Plaça del Blat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada