diumenge, 15 de gener del 2012

La lluita per sobreviure


El passat mes de novembre el govern va anunciar que una de les mesures dutes a terme per pal·liar els efectes de la crisi, seria el tancament de 2 dels 6 canals de Televisió de Catalunya juntament amb la retallada d’un 13,3% del seu pressupost. Curiosament, dies abans que es fessin públiques aquestes mesures, havia acabat de llegir i fer la ressenya corresponent de “La nostra. Vint anys de TV3” però per una cosa o per una altra, encara no havia trobat el moment de fer-ne l’entrada corresponent al blog.

Ja de per si, trobo indignant que en comptes de potenciar els mitjans de comunicació públics, es faci totalment el contrari. Ara bé, després d’haver llegit aquest llibre, encara estic més en contra d’aquestes retallades ja que des del primer moment, TV3 va topar-se amb problemes per iniciar les emissions de forma regular. Però tot i els entrebancs, els seus responsables van lluitar dia rere dia per fer que aquell projecte tirés endavant i arribés fins on és ara. És per això que crec que tots els consumidors de mitjans públics hem de ser conscients de les dificultats que comporta que un mitjà d’aquest tipus funcioni.

En aquest context, el llibre de J.M. Baget i Herms pretén explicar quina ha estat la trajectòria del nostre canal autonòmic des dels seus inicis fins a l’any 2003, ja que es va publicar en motiu del 20é aniversari de TV3. Ara bé, he de reconèixer que les parts de l’obra on només es mostren dades d’audiències dels diferents programes del canal al llarg dels anys, són força pesades i difícils de llegir. Tot i això, com ja he dit, és una lectura del tot recomanable per conèixer tot allò que comporta la creació d’un nou mitjà de comunicació.

Des del primer moment, he pensat que aquest llibre hauria de ser actualitzat amb dades més recents. I ara, encara amb més motius ja que de ben segur que aquesta nova part de la història de TV3 donaria lloc a la creació d’un nou gran capítol d’aquesta obra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada