dilluns, 2 de gener del 2012

Fent pinya per superar-se


Transmetre l’emoció dels castells des de la gran pantalla és molt complicat. No per comptar amb molts mitjans s’aconsegueix arribar al públic, al contrari, a vegades són les produccions més petites aquelles que toquen el cor de les persones d’una manera especial. Aquest és el cas del documental realitzat en motiu del quinzè aniversari de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró.

Partint de la idea original d’Efren Garcia, “165 Regent Street” és un documental casteller totalment diferent als que s’han fet fins ara. Imatges d’arxiu, testimonis orals i sobretot emoció, molta emoció és el que trobem en aquest audiovisual que recorre els quinze anys de vida dels blaus. És un film totalment recomanable per conèixer a fons aquesta colla del maresme, la mateixa que feia castells de 6 l’any 1996 i castells de 7 l’any 1997. Aquella colla que es va anar superant dia a dia, any rere any fins a convertir-se en colla de gama extra el 2010. Sí, aquella mateixa colla de la que molta gent diu que estava superant la història fins que es van haver de superar a ells mateixos. Perquè per arribar fins a on són ara, han hagut de superar una gran pèrdua, la mort de la Mariona Galindo després de la caiguda d’aquell 4de9 folrat fatídic a Les Santes de 2006. Va ser un moment clau per la colla i també és el punt àlgid del film ja que durant els minuts dedicats a aquesta història, és impossible que l’emoció no recorri el teu cos.

Senzillament s’ha de veure. “165 Regent Street” és una història d’emoció però sobretot, una història de superació. Una mostra més de que fent pinya, es pot arribar on es vulgui. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada