diumenge, 16 d’octubre del 2011

Un virus de por...


Què genera més terror, un virus letal que s’expandeix ràpidament o la pròpia por generada pels mitjans de comunicació? Aquesta és una de les preguntes que et planteges quan surts del cinema de veure “Contagio”, el nou film de Steven Soderbergh, una historia sobre una malaltia letal que es propaga molt ràpidament arreu del món.

Amb un repartiment de luxe, encapçalat per noms com Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow o Kate Winslet, Soderbergh ens porta pels cinc continents per descobrir quin és l’avanç de la malaltia. A través de la història principal però també de petites històries secundàries, arribem a conèixer quin és el trasbals que sofreix el món davant un virus d’aquestes característiques.

Ara bé, personalment, un dels fets que més m’ha cridat l’atenció és la reacció que pateix la població en veure’s rodejada de missatges de por emesos pels mitjans de comunicació. El terror posseeix a les persones i acaben actuant d’una manera totalment incívica sense tenir en compte els seus conciutadans. Tot i això, un dels altres aspectes presents al film i que també m’ha sorprès, és com el periodisme ciutadà, en concret el món blogger, en ocasions pot generar més credibilitat que els mitjans de comunicació tradicionals i crear reaccions insospitades.

En resum, una pel·lícula amb una història que et manté expectant des del principi fins al final, tot i que el desenllaç potser és massa ràpid i et deixa amb ganes de més. No apta per a maníacs ja que et fa plantejar-te masses aspectes quotidians que sovint no apreciem, com per exemple...quants cops t’has tocat la cara mentre llegies aquesta entrada?


3 comentaris:

  1. BUaaa l'he de veure però ja, a sobre és d'un dels meus directors preferits... vaja, un dels més, més :) Et recomano "The girlfriend experiencie" és molt xula, del Soderbergh tmb. Una abraçda Marta!

    ResponElimina
  2. És que depèn de com comuniquis les coses pots crear una alarma social d'un fet sense importància!!
    Jo també tinc moltes ganes de veure-la que el director m'encanta i el Jude Law també!! jejeje...
    Però és que se m'acumulen les pelis que vull veure!! :S

    ResponElimina
  3. Tindré en compte la recomanació David! Lluisa, a aquest film queda molt clar que s'ha d'anar amb compte sobre què es comunica i com es comunica...

    ResponElimina