dissabte, 8 d’octubre del 2011

La crisi som tots

La crisis econòmica actual, està passant factura en tots els àmbits. Ara bé, un dels sectors més afectat per les retallades, és el dels mitjans audiovisuals. Si bé els mitjans de comunicació en si mateixos cada cop disposen de menys recursos i els seus professionals treballen més i cobren menys, sectors que mai haguéssim pensat que podrien patir les conseqüències de la crisi, les estan patint.

És el cas per exemple, de la coneguda sèrie d’animació americana The Simpsons. És probable que després de vint-i-tres temporades, la família groga deixi d’acompanyar-nos en les hores de sobretaula. Això és degut a les retallades que l’empresa Fox vol aplicar als sous dels dobladors, un sous que actualment rondarien els 283.000 euros en el cas dels personatges principals.

Ara bé, la productora no vol canviar les veus originals i els dobladors no volen acceptar una retallada que pot arribar a ser d’un 45%. És per això que si no s’arriba a un acord entre les parts implicades, la famosa sèrie, icona i crítica de la societat americana, de la societat del consum, arribaria al seu final en breu.

Si fins i tot un emblema de la televisió com són els Simpsons està patint les conseqüències de la crisi, quin és el futur dels mitjans de comunicació locals? Quin és el futur de tot el que no són grans mitjans audiovisuals?

2 comentaris:

  1. Esperem que tot vagi a millor, perquè sinó malament anem...
    Però si que es veritat que els mitjans petits ho tenen molt més fotut que les grans corporacions. Això passa igual com amb les botigues i altres negocis... Desgraciadament és així!!

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. És així...però no hauria de ser així pq els professionals que treballen en petits mitjans, fan un treball encomiable al esforçar-se a tirar endavant el lloc on treballen amb uns mitjans, moltes vegades obsolets.

    ResponElimina