diumenge, 14 d’agost del 2011

Un gos assassinat i mil històries a descobrir

Com és la vida vista per un nen de quinze anys que és capaç de recitar tots els nombres primers fins el 7507 però que odia que el toquin? Quins són els seus objectius? Quines són les seves pors?
Aquesta és la història que el britànic Mark Haddon ens explica a “El Curioso Incidente del Perro a Medianoche”. Una novel·la narrada en primera persona pel protagonista de la mateixa, el Cristopher, aquest nen tan especial que pateix la Síndrome d’Asperger.
Tot comença quan el Wellington, el gos de la seva veïna és assassinat i ell decideix fer la seva recerca particular per trobar al culpable. La seva investigació el portarà per camins insospitats i acabarà vencent algunes de les seves pors per aconseguir el que desitja.
Una història emocionant i divertida dividida en capítols seguint l’ordre dels nombres primers, que et permet solidaritzar-te amb les persones que pateixen aquest tipus de malaltia i, sobretot, et fa passar una bona estona.
Havent llegit ja fa uns anys la versió original d’aquesta obra, l’únic defecte que hi puc trobar és la mala traducció a l’espanyol que li resta dinamisme a la història. La resta d’aspectes, trama, ambientació i personatges entre d’altres, fan que la versió en la nostra llengua sigui totalment atractiva pel públic lector.

3 comentaris:

  1. enfermetat en català és malaltia ;)

    ResponElimina
  2. Marta, I read this book on a British spring day in 2004, I got so hooked on it that now I can clearly picture myself having lunch and dinner without taking my eyes off of the book. Definitely one of the best books I've ever read. Completely addictive! M.Ch

    ResponElimina
  3. Gràcies per l'apunt Anònim, ja està modificat! M.Ch! Thanks for the comment! You read it in just one day? Well, it's a book that creates addiction! I agree with you, it's one of the best books I ever read!

    ResponElimina