dimecres, 31 d’agost del 2011

Sant Fèlix de gama extra

Després de mitja hora d’espera, ahir als volts de la 1 del migdia començava la Diada Castellera de Sant Fèlix. Amb uns objectius força optimistes, les quatre colles participants, Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls, es disposaven a descarregar les seves millors construccions a la Plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.
Obrint Plaça, els Castellers de Vilafranca, començaven l’actuació desmuntant el peu del 4de9 amb folre i pilar, un gama extra que minuts més tard aconseguirien descarregar. A continuació, les altres tres colles participants, es disposaven a descarregar cada una per la seva banda, el 3de9 amb folre, un castell descarregat amb èxit pels liles i els rosats però que els vermells només van poder carregar.
En segona ronda, els verds van apostar per un dels plats forts de la jornada, el 2de9 amb folre, una construcció que normalment es fa amb manilles, element del qual va apostar per prescindir la colla local. Tot i això, després d’un peu desmuntat i un intent, els de David Miret no van voler córrer més riscos i van optar per posar-hi aquesta “tercera pinya” al seu 2de9,  el 60é en la història dels verds.
A continuació, els Minyons de Terrassa, després d’un peu desmuntat, descarregarien també aquesta construcció titànica, el 2de9 amb folre i manilles, mentre que els diables vermells, trencant les expectatives que feien preveure un 5de8 en segona ronda, descarregaven el cinquè 2de8 folrat de la temporada. Tancant ronda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls optava pel 4de9 amb folre, un castell que el passat dissabte al Catllar només havien pogut coronar.
La tercera ronda presentava també els seus propis atractius. La colla local, seguint el seu programa, muntava el peu del 3de10 amb folre i manilles, un castell que fins ara, només els Minyons de Terrassa han aconseguit descarregar. La construcció però, després d’un peu desmuntat i un intent, seguiria resistint-se pels verds, que finalment optarien per descarregar un 3de9 folrat. A continuació, els liles completarien actuació descarregant el 4de9 amb folre, construcció que minuts més tard i després d’un peu desmuntat, la Colla Joves Xiquets de Valls només aconseguiria carregar.

El punt culminant de la jornada però, va ser quan la Colla Vella dels Xiquets de Valls, plantant cara a les veus que deien que no es mereixia estar a Sant Fèlix, descarregava el seu tercer 9de8, aquest castell que fins ara només ells han portat a Plaça i que significava el seu primer gama extra descarregat des de la Diada de Santa Úrsula de 2009.
Finalment, en ronda de pilars, els vilafranquins descarregaven el pilar de 8 amb folre i manilles, una construcció que els liles descartaven després d’un intent fallit. Els rosats tampoc van tenir sort en ronda de pilars, i només van poder coronar el pilar de 7 amb folre, una construcció que encara no han pogut descarregar aquesta temporada.
En resum, un Sant Fèlix completat amb 5 games extra, 3 per la colla local (4de9fp, 2de9fm i pde8fm), 1 pels liles (2de9fm) i el primer de la temporada pels rosats (9de8). Per contra, una diada agredolça pels vermells que, tot i carregar el primer 3de9 amb folre de la temporada i el segon 4de9 amb folre, arriben a la Diada Nacional de Catalunya del proper 10 de setembre sense haver pogut descarregar encara cap castell de 9.  
Agraïments: Lídia Huguet
2de8f Colla Joves Xiquets de Valls
Pde7f Colla Vella dels Xiquets de Valls
Pde8fm Castellers de Vilafranca

Pde7f del 4de9fp dels Castellers de Vilafranca
Pilars de comiat
Fotos: Lídia Huguet

2 comentaris:

  1. L'últim gamma extra de la colla vella va ser el concurs de Tarragona 2010 5d9f carregat.
    Felicitats pel bloc.

    ResponElimina
  2. Bé, em referia a gama extra descarregat. De totes maneres, ja està modificat ;) Gràcies pel comentari!

    ResponElimina