dijous, 25 d’agost del 2011

De 1977 a 2011: mateixos fets, mateixos sentiments

El 24 de gener de 1977 cinc advocats laboralistes van ser assassinats al seu despatx del Carrer Atocha de Madrid. Una matança que tenia lloc en uns moments decisius que posaven a prova la consistència d’una democràcia encara en proves.
La periodista Alicia Durán es troba que més de 30 anys després d’aquests fets, ha d’entrevistar alguns dels protagonistes d’aquesta historia. Ara bé, durant la seva investigació toparà amb una sèrie de personatges que li mostraran que res era el que semblava. Descobrirà a més, que les venjances i les pors d’aquella època turbulenta encara segueixen presents a les ments de molts.
Amb una historia que de bon principi sembla espessa si no estàs versat en la matèria i amb uns personatges descrits a la perfecció, Benjamín Prado ens guia a través d’ “Operación Gladio”, una obra on, barrejant realitat i ficció, destapa tot allò que va envoltar els successos d’Atocha. Ara bé, no hi manquen les històries paral·leles a la trama central, que representen l’Espanya que no ha oblidat tot el que va passar arrel de l’Aixecament Militar de l’any 36.
Una novel·la totalment recomanable pels amants dels misteris històrics però no recomanable per aquells a qui els agrada l’acció, una acció que en aquest cas no arriba fins la meitat del llibre.

2 comentaris:

  1. Merci per la info Marta!!

    Com estem llegint aquest estiu eh??

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. És que jo a l'estiu no llegeixo, devoro llibres jeje Merci pel comentari ;)

    ResponElimina