diumenge, 22 de març del 2015

JAUME GALOFRÉ: “ELS OBJECTIUS SÓN MOLT CONTINUISTES DELS ANYS ANTERIORS”

Nascut en any olímpic i en família vallenca. O en altres termes, nascut l’any de la primera tripleta i en família castellera. Estudia Enginyeria de l’Energia, li agrada perdre’s amb la bicicleta per la muntanya, però sobretot l’apassiona formar part dels castells de la seva colla, la Joves de Valls. Va començar amb el timbal, però a poc a poc la seva implicació amb la colla va anar en augment, arribant a descarregar amb només vint anys el 4de9 net al terç a la Plaça del Blat de Valls, el primer de la història castellera descarregat a la capital de l’Alt Camp. Ara, amb tan sols vint-i-dos anys s’enfronta a un gran repte, ja que és el nou cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls. Ell és Jaume Galofré.

22 ANYS I ESTÀS AL CAPDAVANT D'UNA COLLA CASTELLERA DE LES GRANS. QUÈ HA SIGNIFICAT AIXÒ PER TU?

És un repte molt gran, molt gran pel que fa a l’empresa que és aquest projecte però també molt gran pel que fa a agafar-lo tan jove. Però quan t’enfrontes a un repte així ja saps del que tracta i ets conscient del que implica estar al capdavant d’una colla com la Joves. Ho agafes amb ganes de poder superar tots els obstacles que hi hagi.



T'IMAGINAVES QUE ACABARIES ESTANT AL CAPDAVANT DE LA COLLA TAN JOVE?

Mai saps el que et pot portar la vida. Durant els últims anys ja vaig anar agafant més responsabilitats a la colla i m’agradava estar al capdavant prenent decisions i podent compartir experiències amb altra gent. Però si que és cert que no m’esperava que arribés tan aviat. Tenia la idea de fer-ho d’aquí dos o tres anys però veient la situació de la colla i la situació personal, tot i que potser en l’àmbit personal volia esperar, la de la colla era molt òptima per agafar-la ara mateix i hem pogut muntar un equip espectacular per agafar-ho ara amb totes les ganes i energies del món.

QUINS SÓN ELS OBJECTIUS QUE ET PLANTEGES PER AQUESTA TEMPORADA?

Jaume Galofré a Santa Úrsula 2014
Foto: Marta Arjona
Els objectius són molt continuistes dels anys anteriors. És seguir la pauta marcada pel que fa als castells nets, ja que som una colla que ens agraden molt els castells nets i tenim el potencial per fer-los. És mantenir aquesta línia i poder-los descarregar, ja que l’any passat només els vam poder carregar. Descarregar-los és un objectiu molt ambiciós per la colla, però a la vegada s’ha de combinar amb els castells amb manilles, ja que és una assignatura pendent. Tenim el potencial fet, tenim molta gent preparada i seguirem treballant amb aquesta gent perquè hi ha molta feina a fer en formació de pinya, folre i manilles. Treballarem molt en aquest sentit per ser una colla de les punteres a la que li estan mancant les manilles i que esperem poder-les sovintejar o bé aquest any o el que ve. Però tot plegat partint de la base de que la Joves no pot arribar a fer aquests castells sense partir d’un 5de9. És un castell que la colla se’l creu molt, que ambiciona molt, que ràpidament enganxa la gent i a partir d’aquí pots anar atacant la resta de fronts.

COM VALORES LA RESPOSTA DE LA GENT EN EL PRIMER ASSAIG?

Ha estat fantàstica, hi ha volum de gent i motivació, i aquests dos factors són clau. Hem tingut un assaig amb molta afluència de gent on hem pogut fer les proves que desitjàvem i a la vegada les ganes de la gent, l’aire nou que es respira, les ganes de seguir treballant i treballar molt més hi són, cada cop hi són més i aquesta empenta de la gent ens ajuda a tirar endavant per assolir tot el que volem fer. És un factor que no ve de nou, ja que portem dos o tres anys que la gent va augmentant, a les diades som més grups de gent encara i als assajos encara més. Anem seguint la línia de ser cada cop més, d’anar sumant, anar sumant i no restar mai i ara ens trobem en un moment en que el boom de gent és molt i molt positiu i les ganes també són fantàstiques.

SI GIREM LA VISTA ENRERE CAP A LA TEMPORADA PASSADA, AMB QUIN MOMENT ET QUEDES?

Tindria dos moments. Sant Fèlix va ser espectacular perquè vam aconseguir fer la millor actuació d’una colla forana en aquesta diada. Vam ajuntar el 4de9n, el pilar de 8fm i el 5de9f a més a més d’un 3de9f que va ser fantàstic i es va convertir en la millor actuació de la història. Un altre moment fantàstic va ser a Santa Teresa al Vendrell. Veníem del Concurs bastant desil·lusionats i això va fer que el moment d’alegria fos encara més pronunciat perquè era una actuació que l’afrontàvem amb molta convicció però ara portava un punt de ràbia i aquell dia vam treure tota la força. 


A Sant Fèlix estàs acostumat a que pot anar molt bé o pot anar molt malament però al Vendrell portàvem molts anys on el costum era fer una actuació amb castells de 9 bàsics sense poder aspirar a fer alguna cosa més i el fet de poder fer alguna cosa més, com el 2de8n, venint d’una actuació bastant dolenta com va ser el Concurs, va ser un punt d’eufòria molt, molt gran.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada