dimarts, 19 d’abril del 2011

Andy Warhol, l'artista polifacètic

Començo el blog aprofitant l'entrada que vaig fer per al blog de classe i parlant a més d'una de les coses que més m'agraden, la fotografia.

Tots sabem que l'americà Andy Warhol, un dels màxims exponents del Pop-Art, va destacar en molts àmbits artístics com el dibuix, la pintura o el cinema. No obstant això, molts desconeixem l'activitat de Warhol en un altre camp artístic molt important, la fotografia.

Així doncs, Warhol va destacar també per les seves experimentacions en el món de la fotografia. Tot i així, la seva especialitat no va ser la fotografia analògica convencional sinó que un dels camps fotogràfics on va destacar, encara que sembli estrany, és la fotografia instantània.




Quan parlo de fotografia instantània, em refereixo a les fotografies fetes amb les mítiques càmeres Polaroid. Aquelles amb les que enfocaves, disparaves, sortia la foto, esperaves uns minuts i ja tenies la teva obra d'art a les mans. Aquesta manera de fer fotografia va tenir molt d'èxit durant els anys 60-70 i Warhol va saber treure'n el màxim profit. En aquest àmbit, va destacar per les seves fotografies instantànies a famosos, fotografies que avui dia tenen un gran valor cultural i econòmic.




A més, també va destacar pels seus autoretrats fets amb Polaroid ja que sembla ser que l'artista sempre que podia portava amb ell una càmera d'aquest tipus per així aprofitar tota ocasió que se li presentés per capturar la realitat a la seva manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada