Quin és el missatge que cal treure d’una vaga? La resposta sembla fàcil, es lluita per aconseguir uns drets i unes llibertats per que el món on vivim sigui una mica més just. Ara bé, durant les darreres jornades de protesta (29-F, 29-M) la població s’ha emportat una imatge bastant negativa de les diferents manifestacions.
![]() |
Destrosses ocasionades al pàrquing del Campus Catalunya de la URV |
Pintades, destrosses al mobiliari urbà, cotxes destrossats o accions contra els immobles són només un petit recull dels desperfectes que alguns dels manifestants han ocasionat. Trobo totalment lògic que vulguem lluitar pels nostres drets. És més, és realment positiu fer-ho perquè si no hi lluitem nosaltres qui ho farà? Ara bé, penso que les llibertats dels uns acaben on comencen les dels altres i per tant, si una persona no té les mateixes idees que nosaltres, no hem d’anar en contra seu ni de les pertinences de ningú. A més, quan els desperfectes són a mobiliari urbà ens afecta directament a tots nosaltres. Per tant, en certa manera estaríem anant en contra del que nosaltres mateixos reivindiquem.
En el mateix context, fer vaga i anar una manifestació significa anar a dir al món que creiem en unes idees i lluitarem per elles. Abans fer vaga era considerat un privilegi i es complia realment amb l’objectiu proposat. Malauradament, per molts ara fer vaga és simplement no anar a classe o a treballar i en ocasions ni tan sols saben perquè aquell dia es vol paralitzar el país. D’altra banda també hi ha la ovella negra de les manifestacions durant aquests dies de protesta col·lectiva, que serien tots aquells que com bé he dit, es dediquen a arrasar amb tot allò que troben per davant.
Amb tot això no vull que em mal interpreteu. És simplement una opinió personal i crec que tots i cadascun de nosaltres tenim el dret i el deure de lluitar per allò que volem aconseguir. Ara bé, per fer-ho primer s’han de respectar les llibertats dels altres i després aconseguirem que es tinguin en compte les nostres pròpies opinions.